Bij Kriterion Studentenpomp werken alleen studenten.  Wij zijn daarmee uniek in de wereld. Er werken momenteel 33 studenten gemiddeld 14 uur per week. Alle studenten zijn deel van één van de verschillende commissies. Zo heb je een commissie die verantwoordelijk is voor inkoop, eentje die facilitaire zaken regelt en een promotie, administratie en personeelszaken-commissie. De vijf hoofden van deze commissies zetelen in het bestuur dat wordt geleid door een voorzitter. 

 

Ondanks deze taakverdeling hanteren we bij Kriterion Studentenpomp een platte organisatiestructuur. Dit houdt in dat wij geen baas of manager hebben, maar dat beslissingen samen worden gemaakt. We zijn allemaal verantwoordelijk en ieders mening wordt gehoord. 

Over de pomp & Kriterion

Het benzinestation van Kriterion bestaat sinds 1960. Sinds juni 2000 exploiteert Kriterion het benzinestation op de huidige locatie op Zeeburgereiland. Hoewel wij een contract met BP hebben, wordt de exploitatie volledig door Kriterion zelf uitgevoerd. 

 

De stichting Kriterion kent een lange historie met veel ‘zuster’ projecten rondom Amsterdam, allemaal gerund door studenten. "Kriterion" is een bioscoop opgericht door anti-nazi-studenten in 1945 en functioneert tegenwoordig als bioscoop en café in de Roeterstraat. Studio/K is een bioscoop, café/restaurant en club aan het Timorplein. 'Skek is een restaurant aan de Prinsengracht, midden in hartje Amsterdam. Ze organiseren intieme concerten en kunstshows waar klanten van kunnen genieten!